gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TIBBS

CLEANED OUT

Genre: Hiphop & Soul
Releasedatum: 28-07-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3300221
EAN: 0680569833150
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

The Tibbs zijn in de huidige formatie bij elkaar sinds de vroege zomer van 2012. Begonnen als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics uit de Memphis Soul en Northern Soul van de zestiger jaren onder het stof vandaan trachtte te halen, ontstond gedurende het eerste jaar al de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk. Het heeft geleid tot een verrassende, moddervette mengeling van covers en vlammende originals.

Qua sound haalt de band zijn inspiratie uit internationale acts als The Dap-Kings, Dojo Cuts en The Soul Investigators; meeslepende garagesoul met een stevige knipoog naar blues, funk, jazz en surf. De onweerstaanbaar krachtige stem van frontvrouw Elsa Bekman geeft het geheel bovendien net dat randje rock om te kunnen spreken van een uniek en eigentijds geluid.

In het voorjaar van 2014 werd besloten de studio in te gaan. Daartoe werd Paul Willemsen (o.m. Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Kris Berry) benaderd. Met veel passie en enthousiasme heeft hij de productie op zich genomen van wat heeft geleid tot de eerste plaat van The Tibbs: Cleaned Out. Deze ep bevat 6 eigen nummers en 2 covers.

In september van dit jaar verschijnt bovendien de eerste (vinyl) single op het Duitse label Tramp Records.

nieuwsbrief