Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
POLAR, HELGE, CD, 8717931335942

HELGE

POLAR

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: verwacht op 08-11
Herkomst: NL Item-nr: 3953002 EAN: 8717931335942
€ 16,99
 1. Home
 2. Time To Part
 3. A Minute Without
 4. Need And Fear
 5. That The Sun May Shine
 6. Gap
 7. We're The Rock
 8. A Thing Like Love
 9. Volcano
 10. Higher
 11. The End Of The Line
RECENSIE
Helge live in Concerto Recordstore
Helge geeft op zaterdag 2 november een instore in Concerto en zijn nieuwe album zal dan een week voor de officiële release exclusief tijdens dit optreden verkrijgbaar zijn!
Aanvang: 16:00. Toegang is gratis. meer infoHelge Slikker bewandelt sinds zijn afstuderen aan de kleinkunstacademie te Antwerpen de route van componist. Hij componeerde voor theatergezelschappen als Oostpool en Matzer Theaterproducties, maar ook voor films als Doris, Infiltrant en Kauwboy. Voor de laatste ontving hij in 2012 een Gouden Kalf. Daarnaast werkte hij samen met diverse bands en speelde hij shows over de hele wereld. Zijn eerste solowerk was het album ‘The Days of Young Petty Davis’. Op 8 november 2019 verschijnt de opvolger getiteld ‘Polar’.
Samen met producer Dave Menkehorst nam Helge het nieuwe album op in de studio van Sigur Rós, in zijn geliefde IJsland. De muziek is een ontmoeting geworden tussen Helge’s folk roots en de meer sferische en abstracte klanken uit de IJslandse muziekscene. Polar is uitgegroeid tot een gelaagde, gewaagde en rijke verzameling tracks.

Het verhaal van Polar is opgedeeld in 3 delen waarin Helge je mee op een muzikale reis door IJsland. Chapter 1: ' Fundurinn (The Encounter)' - Dit deel staat in het teken van een eerste ontmoeting met IJsland en het afscheid nemen van een vorig leven. In de muziek zit een soort lichtheid en een open blik naar wat komen gaat. Chapter 2: 'Baráttan (The Fight)' - Hier komt de spirituele impact van het IJslandse landschap naar voren en het effect daarvan op de geest. Hoe de leegte de zintuigen prikkelt en er voor zorgt dat je na gaat denken en dingen gaat voelen die je eerder niet constateerde. Chapter 3: 'Spegillinn (The Mirror)' - In dit deel komt de magische reis tot een einde. De nummers voelen als een afgerond geheel en brengt de ervaren geest tot rust. Deze drie hoofdstukken worden samengevoegd op het album Polar dat op 8 november verschijnt. Het album wordt op vrijdag 8 november gepresenteerd tijdens het toonaangevende showcasefestival Iceland Airwaves in Reykjavik. De uitgelezen plek en mogelijkheid om de release van Polar te vieren!


Recensent : Redactie
Datum : 26-02-2019
verschenen in Platomania : 362
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
361
361 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO