gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

YORKE, THOM / RADIOHEAD

KID A MNESIA

Label: CANONGATE BOOKS
Releasedatum: 18-11-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4314221
EAN: 9781838857370
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Prachtig artwork boek!

Stanley Donwood is een artiest en kunstenaar die sinds 1994 verantwoordelijk is voor het artork van de platen van Radiohead en diens zanger Thom Yorke. Yorke en Donwood kennen elkaar van de universiteit in Exeter. Er ontstond een hecht samenwerkingsverband dat begon met het ontwerp van de hoes met de single My Iron Lung.
Dit kunstboek concentreert zich op het artwork van Kid A en Amnesiac. Met het ontwerp van Amnesiac won het duo een Grammy Award voor Best Recording Package. Dit uit 300 pagina's bestaande boek volgt het creatieve proces dat uiteindelijk leidde tot het hoesontwerp en vormgeving. Ook de nieuwe uitgave van Kid A Mnesia dat beide albums combineert en een derde schijf bevat, is op basis van het werk dat Yorke en Donwood tussen 1999 en 2000 produceerden. Het is een document van die tijd en is geïnspireerd op het spiegelen van de angsten en fantasieën die de mensheid had bij het opkomende nieuwe millennium.
Door Redactie op

nieuwsbrief