gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Drie jaar lang (2018-2021) tekende Floris Tilanus achterin De Groene Amsterdammer elke week een strook van 20,5 x 6 cm., om te beginnen met pen en zwarte inkt. Hij maakte uitsneden van zijn werkelijkheid, die zonder enige toelichting aan de lezer werden gepresenteerd. Halverwege de drie jaar verrekte Tilanus zijn rug, en omdat hij niet meer recht aan een tafel kon zitten, zocht hij zijn toevlucht bij het potlood. De enorme rijkdom aan grijzen overtuigde hem al snel. Eerst zocht hij geregeld naar een boodschap, gaandeweg liet hij die opdracht verder los. De tekeningen werden persoonlijker en eigenzinniger, de onderwerpen alledaagser en universeler; zo volstond het om nachtelijk lamplicht op een lege tafel te tekenen; een stil moment dat iedereen kent.

De uitvoering verschilt van summier tot weelderig. De onderwerpen zijn bijna encyclopedisch uiteenlopend: fossielen, het perron in de namiddag, de Commewijnerivier, een lege tube, een nagelknipper, varkens, bloeiende narcissen, de oudste Europeaan, een variatie op Bruegel... Tilanus helpt je het allergewoonste met aandacht en zonder oordeel te bekijken.

Nu zijn alle 138 tekeningen verzameld in een bijzonder fraai uitgevoerd exclusief boek, een eenmalige oplage!
Door Redactie op

nieuwsbrief