gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Popjournalist Constant Meijers (1945) was in de jaren zeventig hoofdredacteur van Muziekkrant Oor. In die woeste jaren waarin popmuziek de jeugdcultuur bepaalde, maakte Constant reportages die ver uitstegen boven de gebruikelijke vraag-en-antwoordjournalistiek. Hij raakte bevriend met o.a. Neil Young, Bruce Springsteen, Tom Waits, Glenn Frey en Don Henley, verzeilde in allerlei avonturen met zijn gesprekspartners en wist zo de ziel en zaligheid te doorgronden van de vrolijkste rocker tot en met meest getroebleerde singer-songwriter.
Dit soort journalistiek - waarbij de schrijver zelf aan het rock-‘n-roll bestaan meedoet en vanaf het front zijn ooggetuigenverslagen optekent - is al decennia ondenkbaar. In ‘Hotel Californië & andere Rock-‘n-Roll verhalen’ word je meegevoerd naar de tijd dat rockers helden waren en brutale popjournalisten hun verhalen ongezouten opschreven. Duik in de wereld van Constant Meijers, die schouder aan schouder met sterren als de Eagles, Crosby, Stills, Nash en Young, Stevie Wonder, Michael Jackson, Bowie, Waits, Jagger en Springsteen geschiedenis schreef – en de popjournalistiek in Nederland immens verrijkte.
Door Redactie op

nieuwsbrief