gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MADLIB

SOUND ANCESTORS.. -COLORED-

Label: MADLIB INVAZION
Releasedatum: 21-01-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4337057
EAN: 0706091202674
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

This is a unique Sound Directions cover by Mason London, using the same soundwave-generated artwork as on the original. The cover’s imagery and text glows in the dark. The vinyl is translucent green. We wanted to make it glow in the dark too, but we found out that glow in the dark vinyl sounds horrible, so we opted for the next best thing. Limited quantity, will not be repressed.



De Amerikaanse dj, rapper, hip-hop en jazzproducer Otis Jackson jr. (1973), beter bekend als Madlib, heeft een omvangrijke hoeveelheid albums en samenwerkingen op zijn naam staan, onder andere met de ons te vroeg ontvallen J Dilla en MF Doom. De Britse muzikant Four Tet vond het nu eens tijd voor een zelfstandig soloalbum van zijn vriend. Even geen beats voor anderen, maar een coherent en vloeiend eigen album bedoeld om van begin tot eind te luisteren. De zestien nummers op het album zijn door Four Tet speciaal geselecteerd en gearrangeerd en vormen een verassende combinatie van samples, genres, beats en zang, waarbij de inspiratie afkomstig is uit alle delen van de wereld. Moeiteloos lopen Indonesische samples, flamenco, soul en kosmische jazz door elkaar heen. Zo lijkt de titeltrack Sound Ancestors rechtstreeks van Sun Ra afkomstig te zijn, door Madlib niet voor niets aangehaald als een van zijn grote muzikale invloeden. En uiteraard zijn er de hip-hopbeats. Met Sound Ancestors is Four Tet erin geslaagd de veelzijdige creativiteit van Madlib voorgoed vast te leggen.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. There Is No Time (Prelude)
2. The Call
3. Theme De Crabtree
4. Road Of The Lonely Ones
5. Loose Goose
6. Dirtknock
7. Hopprock
8. Riddim Chant
9. Sound Ancestors
10. One For Quartabe/right Now
11. Hang Out (Phone Off)
12. Two For 2 -For Dilla
13. Latino Negro
14. The New Normal
15. Chino
16. Duumbiyay

nieuwsbrief