gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Knight Area is alweer zo’n 18 jaar een der vaderlandse vlaggenschepen van de progrock maar weet lang niet altijd alle schijnwerpers op zich gericht. In 2019 was dat in belangrijke mate wel het geval dankzij een stunt van de band. Want zo mag het werkelijk prachtige D-Day gerust worden genoemd. Een conceptplaat over één der grootste gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis met als intro het stemgeluid van Eisenhower en een eindje verderop een speech van Churchill; daar moet je lef voor hebben.
De groep heeft de afgelopen jaren goed geheim gehouden dat er zelfs een tweede deel in de maak was. Opnieuw pakt de muzikale vertelling over de bestorming van de Franse kust door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, die zowel een succes als een immens bloedbad was, uitstekend uit. Niet in de laatste plaats door de doorleefde zang van Jan Willem Ketelaers en het indrukwekkende gitaarspel van Mark Bogert.
Grote verschillen met het eerste deel zijn er vanzelfsprekend niet. Wel hebben de lyrics een andere invalshoek gekregen. Vlogen op het eerste album bij wijzen van spreken de luisteraar de kogels om de oren, The Final Chapter is wat meer gewijd aan naoorlogs overpeinzingen. Zo wordt op I Believe de vraag gesteld of alle offers die in Normandië en elders zijn gebracht wel de moeite waard zijn geweest als je ziet wat voor puinhoop ‘we’ er soms van maken.
In elk geval is D-Day 2 van Knight Area, net als het eerste deel, zeer de moeite van het beluisteren waard.
Door Wim Koevoet op

Tracks

Disc 1
1. The Enemy Within
2. Peace Of Mind
3. I Believe
4. For Those Who Fell
5. The Dream
6. The Journey Home
7. Crossroads
8. Bonus Track)
9. Orchestra Compilation (Bonus Track)

nieuwsbrief