gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Double-LP on 45rpm 180gm black vinyl, housed in a gatefold jacket with printed inner sleeves. Alternate cover artwork & 20 page lyric book.

Met Skinty Fia levert Fontaines D.C. wéér een topplaat af. Skinty Fia is een oude Ierse krachtterm die kan worden vertaald als 'vervloek het hert!'. Dat de Ierse identiteit erg belangrijk is voor de band is inmiddels wel gebleken. Zo staat D.C. voor Dublin City, gaat het eerste album Dogrel (2019) over verschillende Ierse personages en wordt op opvolger A Heros Death (2020) de ontworteling bezongen die de band voelde tijdens hun wereldtour. Als je dan weet dat het Ierse reuzenhert is uitgestorven en de bandleden allemaal zijn verhuisd naar Londen, dan laat de symboliek zich wel raden. Skinty Fia gaat over Ieren die buiten Ierland verblijven. Dit gaat voor de band samen met het gevoel zich bij hun Engelse buren telkens voor hun cultuur te moeten verantwoorden en een vanuit het verleden ervaren constant wantrouwen. Skinty Fia is dan ook het meest intense album dat het vijftal heeft gemaakt. De onstuimige indierock van het debuut en de sombere sferen van het vorige album horen we nog steeds terug. Toch is de plaat melodieuzer en toegankelijker, meer ruimtelijk ook, en met invloeden van dance, zoals te horen bij het nummer Skinty Fia. Het album is wederom opgenomen met topproducer Dan Carey (Wet Leg, Squid, Kate Tempest) en bevat tien nummers, met als hoogtepunten I Love You en Jackie Down The Line. Deze zomer is Fontaines D.C. op verschillende podia in Nederland te zien, waaronder op het Best Kept Secret festival.



A1 In ár gCroíthe go deo
A2 Big Shot
A3 How Cold Love Is

B1 Jackie Down The Line
B2 Bloomsday

C1 Roman Holiday
C2 The Couple Across The Way
C3 Skinty Fia

D1 I Love You
D2 Nabokov
Door Redactie op

nieuwsbrief