gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KAMPERMAN, STEVEN

CITY MAPS

Label: ZENNEZ
Releasedatum: 07-01-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4339155
EAN: 9789492961761
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Onder het motto It’s not an album, it’s a trip! neemt Kamperman de luisteraar mee op een muzikale tocht door een verbeelde stad. Zijn composities op City Maps vormen tezamen een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘Old Bridge’. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes worden geleid. Tijdens de concerten vormen geprojecteerde kleurrijke stadsbeelden van visual artist Henrietta Müller het decor van deze reis. Haar abstracte collages spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.

Bezetting
Kamperman gaat in City Maps op avontuur met de Gentse trompettist Bart Maris, de Utrechtse bassist Dion Nijland en gitarist Jorrit Westerhof uit Rotterdam. In hun muzikale tocht vermengt zich een groot contrast aan invloeden: van Ornette Coleman tot swing jazz, van rock tot minimal, van hedendaags gecomponeerd tot modern dance grooves. Door de gelaagde composities en het improviseren komen oud en nieuw op natuurlijke wijze bijeen, zoals dat ook in de steden om ons heen gebeurt. Met als resultaat een weerbarstige schoonheid. ‘Urban chamber jazz’ zo noemen ze het zelf.

Steven Kamperman: klarinetten, slagwerk, composities
Bart Maris: trompet, piccolo trompet
Jorrit Westerhof: elektrische gitaar
Dion Nijland: contrabas

Door Redactie op

nieuwsbrief