gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

5 180 Gram BLACK vinyl discs, with album tracks featured on Side A, and unique etchings featured on Side B. The discs are packaged in a hard shell box with new album art, and a bound casebook holding the vinyl along with new imagery not previously seen.

Het is niet onredelijk te veronderstellen dat Tool bij benadering de grootste alternatieve rockband van de afgelopen 20 jaar is. Een nieuwe plaat is daarom een bijzondere gebeurtenis en een exceptionele, want waar kwaliteit rondom de band van zanger Maynard James Keenan per definitie weelderig tiert, is het met de kwantiteit belabberd gesteld. In het inmiddels 29-jarige bestaan heeft Tool namelijk slechts vier studio albums gemaakt en verschijnt het nieuwe Fear Inoculum zelfs dik 13 jaar na de laatste; 10.000 Days. Het nieuwe Tool DNA is gedurende het afgelopen decennium spectaculair gemodificeerd waardoor de band op Fear Inoculum klinkt een verbeterde versie van zichzelf. Tool neemt uitgebreid de tijd voor de essentie van de songs en zorgt ervoor dat na iedere luisterbeurt de diepte toeneemt en niet zelden de eerste verrukking plaats maakt voor hypnose, bezwering en overgave. Op Fear Inoculum bestendigt Tool zijn onaantastbare status en verheft het maken van rockmuziek tot ware kunst.
Door Menno Valk op

Tracks

Disc 1
1. Fear Inoculum
2. Pneuma
Disc 2
1. Invincible
Disc 3
1. Legion Inoculant
2. Descending
Disc 4
1. Culling Voices
2. Chocolate Chip Trip
Disc 5
1. 7Empest
2. Mockingbeat

nieuwsbrief