gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SONS

SWEET BOY

Label: LABELS P (PIAS) RECORDIN
Releasedatum: 22-04-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4364790
EAN: 5400863079062
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

SONS steekt de neus aan het venster, gooit een ruit in, stelt zijn instrumenten op, speelt en overwint. Klaar. We zijn hier, en we blijven. Ze worden een van de drie laureaten bij ‘De Nieuwe Lichting’ (talentenjact georganiseerd door radiozender Studio Brussel) en trakteren een jaar later met hun eerste album ‘Family Dinner’ (2019) de goegemeente op een debuut vol mokerende songs en jachtige gitaren. De wereld ligt aan hun voeten. SONS speelt zich nationaal en internationaal in de kijker, en laat een spoor van ‘what the hell was that?’-achter. Knaldrang scheurt de lucht uit elkaar. Ze branden hartjes in de ziel van hun fans.

2021. De heren uit Melsele (Beveren-Waas) hebben vandaag al bijzonder wat kilometers op de teller. De jongensachtige branie van weleer maakt stilaan plaats voor een iets contemplatievere insteek. Met ‘Sweet Boy’ releast de band een – naar eigen zeggen - ‘coming of age’-plaat. Het bilan van een band die zich volop in de rock-‘n-roll strijd wierp en onderzoekt, nu ze allemaal rond de 30 cirkelen, hoe ze hun muzikaliteit en songs kunnen rijmen met het leven van alledag. Het gaat, met weerstand.

Conformeren? Huis-met-tuin-en-kind, een goeie job en steeds sneller mee in de tredmolen van de ratrace? Of tegen de stroom in en koppig het eigen pad volgen, met een hart dat quasi in overdrive gaat bij elke nieuwe riff, elke nieuwe muzikale inval? Levensvragen bepalen de teneur van de plaat. Zoals in ‘Succeed’, de opener van ‘Sweet Boy’. Wat mag je voelen als je met één voet nog vastgesjord zit in een jongensachtig harnas, en de andere voet al het gaspedaal indrukt van je eerste bedrijfswagen? En wat doe je als je mentale weerbaarheid het moet afleggen tegen de torenhoge verwachtingspatronen van de samenleving, je familie en je vrienden? In het geval van SONS leidde het tot een stevige identiteitscrisis. A sweet boy with a panic attack. Brave jongen? Daar ben ik nog te jong voor. Of niet? Titeltrack ‘Sweet Boy’ geeft die mentale sparring met de realiteit alleszins mooi weer. Korte, snedige punkrock.

1. Sons - Succeed
2. Sons - Nothing
3. Sons - Sweet Boy
4. Sons - Hot Friday
5. Sons - L.O.V.E.
6. Sons - Momentary Bliss
7. Sons - Another Round
8. Sons - Shadow Self
9. Sons - I Don't Want To
10. Sons - Bike
11. Sons - Pixelated Air
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Succeed
2. Nothing
3. Sweet Boy
4. Hot Friday
5. L.o.v.e.
6. Momentary Bliss
7. Another Round
8. Shadow Self
9. I Don't Want To
10. Bike
11. Pixelated Air
.

nieuwsbrief