gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie



Gevoed door nieuwe creativiteit spendeerde Klangstof het afgelopen jaar onder de radar. Dit resulteerde in de nieuwe EP 'Ocean View’. Deze EP bewijst dat het wachten de moeite waard is geweest en laat een spannende en openhartige blik in de huidige richting van de band zien. Die tot stand is gekomen door de inspirerende ervaring van simpelweg weer als band in één ruimte met elkaar spelen tijdens de opnames. Dit resulteert in een natuurlijke, relaxte benadering waardoor alle klanken en emoties van de EP volledig tot bloei kwamen.

Focus track 'Silver Cloud' opent op een ingetogen manier, met een eenvoudige drumbeat en synthesizers die het couplet voortstuwen, om vervolgens een daverend crescendo bereiken als het refrein wordt ingezet. Verbazingwekkend genoeg zag het nummer bijna het daglicht niet:

"We maakten de demo voor Silver Cloud in begin 2020 en eigenlijk was het een van de demo's die 'te raar' zou zijn om op de plaat te eindigen. Uiteindelijk belandde het op onze privé SoundCloud lijst en ik herinner me dat Wannes heel enthousiast was over deze track. Dus we dachten dat het een leuke challenge zou zijn om te kijken of we deze demo konden laten werken" - Koen van de Wardt

De rest van de EP geeft een kijk in de huidige richting van de band. De nummers werden in twee maanden geschreven en vervolgens in slechts vijf dagen opgenomen met producer Thijs van der Klugt. De EP is gemixt door Sam Petts-Davies (o.a. Radiohead, Frank Ocean) en gemasterd door Heba Kadry (o.a. Björk, Big Thief, Deerhunter). De release van de EP wordt opgevolgd met een uitgebreide Europese headline-tour door Nederland, UK, België, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Hongarije en Tsjechië. Daarnaast gaat de band ook met de legendarische band Pixies mee waar ze het voorprogramma voor gaan spelen.
Door Redactie op

nieuwsbrief