gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Sticks is een van de grootste namen van de Nederlandse hiphop. Samen met rapper Rico en producer Delic vormde hij begin jaren 2000 rapformatie Opgezwolle, waarmee hij aan de basis stond van de Nederlandstalige hiphop. Het was het begin van een carrière vol uiteenlopende projecten – van soloprojecten tot Fakkelbrigade, samenwerkingen met namen als Typhoon, Kubus en Winne en multimediaprojecten in De Fundatie in Zwolle.

In zijn oneindige zoektocht naar vernieuwing komt Sticks dit jaar met een boek waarin hij een unieke inkijk geeft in zijn creatieve proces. In Grijnzen naar de Goden deelt hij nooit eerder vertoonde kladversies van z’n teksten, fotografie uit zijn leven en de studio en uniek materiaal van zijn meest recente projecten: de albums STICKmatic en Het mooiste komt nu en de exposities Onrust en Onder water.

Sticks (Junte Uiterwijk) is rapper en brak door met Opgezwolle. Hij won meerdere prijzen, waaronder vier keer Beste Album met Eigen Wereld, een Zilveren Harp en de Cultuurprijs 2021. Daarnaast bracht hij meerdere soloalbums uit, waaronder STICKmatic uit 2020, dat inmiddels al ruim tien miljoen streams heeft. Recentelijk maakte hij twee audiovisuele exposities voor museum De Fundatie in Zwolle: Onrust en Onder Water (met Typhoon). Begin 2022 verscheen er een documentaire over zijn leven, getiteld Het mooiste komt nu.
Door Redactie op

nieuwsbrief