gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

168 pagina’s, 22 x 28 cm. Hardcover

Deze graphic novel vertelt het waargebeurde verhaal van Stephanie Saint-Clair, een arm plantagewerkster uit Martinique die zou uitgroeien tot de meedogenloze koningin van de maffia van Harlem en die tevens een fel pleitbezorger werd voor de Harlemse zwarte gemeenschap.

Harlem, 1933. Een zwarte vrouw, tot in de puntjes gekleed, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Haar naam: Stephanie Saint-Clair. Haar handelsmerken: een opvallend Frans accent en een neus voor cijfers. De beruchte Saint-Clair, ook wel bekend als Queenie, werd arm geboren in de Franse kolonie Martinique en runt nu een van de grootste illegale loterijen in Harlem. Nu het alcohol- en gokverbod afloopt, wordt ze bedreigd door Italiaanse gangsters die de controle over haar imperium willen overnemen. Ze voert een meedogenloze strijd om haar territorium te redden... en haar huid.

In een Amerika dat nog steeds geteisterd wordt door de depressie en segregatie, begrijpt Saint-Clair als geen ander dat ze haar imago kan gebruiken om haar macht te bevestigen en als wapen tegen haar tegenstanders. Haar visionaire mediavaardigheden maken haar tot een fel pleitbezorger voor zwarte rechten, een gemeenschapsactiviste die massa’s Harlem-families aan haar zijde trekt.

Queenie volgt het leven van een vrouw die verschillende met elkaar verweven rollen speelde. Als meedogenloze maffiabaas, polyglot immigrant, mode-icoon en pioniersfiguur van het Afrikaans-Amerikaanse feminisme, herdefinieerde Saint-Clair de uitdrukking ‘groter dan het leven’. Ze doorbrak barrières, glazen plafonds en was een van de weinige gangsters uit het verbodstijdperk die oud geworden is.
Door Redactie op

nieuwsbrief