gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Er mag best wat meer ophef zijn over Supersonic Blues Machine, een jam band gespecialiseerd in een pittige melange van blues en rock - de hoofdbestanddelen - en soul, De vorige twee studioplaten kregen maar weinig aandacht en ook voor het live-album Road Chronicles werden de persen niet stilgezet. En dat terwijl het kerntrio met producer/bassist Fabrizio Grossi, drummer Kenny Aronoff en de Britse gitarist/zanger Kris Garras op al die fraaie platen, waarvan iedere liefhebber van Gov’t Mule, ZZ Top en Joe Bonamassa in vervoering zou moeten geraken, supersterren van het genre laat meespelen.
Ondanks hun bijdragen slaagt Supersonic Blues Machine erin om te blijven klinken als Supersonic Blues Machine. Dat is ook weer gelukt op misschien wel de beste plaat tot nu toe, Voodoo Nation. Alleen al de spookachtige titelsong is een instant blues epic. Maar ook You And Me met King Solomon Hicks is een formidabele song waarin alle registers worden open getrokken. Van de hoogtepunten zijn er te veel om op te noemen maar de slide partij van Sonny Landreth ergens halverwege 8 Ball Lucy is te magisch om onvermeld te laten. En dan hebben we het nog niet gehad over die twee troefkaarten van Supersonic Blues Machine: dat allemachtig opzwepende koortje en de affiniteit met theater. ZZ Top is dood, leve Supersonic Blues Machine!
Door Wim Koevoet op

Tracks

Disc 1
1. Money
2. Too Late
3. Coming Thru
4. You And Me (Ft. King Solomon Hicks)
5. Get It Done (Ft. Josh Smith)
6. 8 Ball Lucy (Ft. Sonny Landreth)
Disc 2
1. Devil At The Doorstep (Ft. Eric Gales)
2. Is It All (Ft. Joe Louis Walker)
3. Do It Again (Ft. Ana Popovic)
4. I Will Let Go (Ft. Kirk Fletcher)
5. Voodoo Nation
6. All Our Love (Ft. Charlie Starr)

nieuwsbrief