gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Oorspronkelijk beschikbaar als een alleen digitale release, Invada Records en Lakeshore Records presenteren de originele score van Nick Cave en Warren Ellis voor de film 'La Panthère Des Neiges' op Ltd wit vinyl, Ltd picture disc en cd. De soundtrack is één van Ellis en Cave's meest oprechte en beklijvende filmprojecten. Beide vinyl varianten worden geleverd in een prachtige gatefold sleeve met prachtige beelden uit de film, inclusief gedrukte insert en download kaart. De CD wordt geleverd als een jewel case met 16 pagina's boekje.
Hoog op het Tibetaanse plateau. Tussen onontdekte en en ontoegankelijke valleien ligt een van de laatste heiligdommen van de wilde wereld, waar zeldzame en onontdekte fauna leeft. Vincent Munier, een van 's werelds meest gerenommeerde wildlife fotografen neemt de avonturier en romanschrijver Sylvain Tesson (In het woud van Siberië) mee op zijn nieuwste missie. Gedurende enkele weken zullen ze deze valleien verkennen op zoek naar unieke dieren en proberen om de sneeuwluipaard, een van de zeldzaamste en moeilijkst te benaderen grote katten te benaderen.
Ellis legt uit hoe Cave en hijzelf erbij betrokken raakten : Er is iets in het hart van deze film dat je naar binnen trekt. Ik realiseerde me na een dag, dat ik alles wilde doen wat nodig was om een een volledige originele score te componeren. De film verdiende het om zijn eigen muzikale stem te hebben. Ik boekte vijf dagen en vroeg Nick of hij een dag kon komen om een thema lied te schrijven en wat piano te spelen. Hij zag de film en bleef voor vier dagen. Op het einde hebben we gemaakt wat ik denk dat een van de mooiste films waar we ooit aan hebben gewerkt. Een van mijn favoriete ervaringen ooit om aan een project te werken. De sterren zijn de dieren in al hun wilde glorie, zoals we ze nog nooit gezien hebben, en de mens in eerbied en verwondering. Een elegante, gelaagde en ontroerende samenwerking, een werkstuk dat zowel ruimte als nuance toelaat om iets heel filosofisch en spiritueel te creeren.

1. L'attaque Des Loups
2. Les Cerfs
3. Antilope
4. La Bête
5. Les Yaks
6. Des Affûts Elliptiques
7. Les Nomades
8. La Grotte
9. Les Princes
10. La Neige Tombe
11. Les Ours
12. Un Etre Vous Obsède
13. L'apparition/We Are Not Alone
Door Redactie op

nieuwsbrief