gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

GRUNBERG, ARNON

DE VLUCHTELING, DE GRENSWACHT EN DE RIJKE JOOD

Label: PLUIM
Releasedatum: 29-06-2023
Herkomst: NL
Item-nr: 4443580
EAN: 9789493304055
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De bewaakte grensovergang is het punt waar de staat iedereen als verdachte beschouwt, daar moet men zijn onschuld bewijzen.
Daar wordt verschil gemaakt tussen ingezetenen en niet-ingezetenen, want hoezeer sommige grenzen ook onzichtbaar zijn geworden, zij markeren nog altijd het punt waar de ene wet ophoudt en de andere begint.
Zeker sinds 9/11 gaat het debat over de vluchteling, die ook gelukszoeker, illegaal of crimineel wordt genoemd. Telkens valt dan de naam George Soros, die al dan niet openlijk ‘rijke Jood’ wordt genoemd. Intussen produceren nieuwe oorlogen nieuwe landverhuizers. Wat voor de een maatschappelijk debat is, is voor de ander noodlot.
In de zomer van 2022 reisde Arnon Grunberg naar Oekraïne, Georgië en Dubai, ook liep hij mee met de IND om de werking van de grens als zeef van dichtbij te bestuderen. Grunberg onderzoekt waarom die zeef altijd weer verdronkenen en geredden produceert.
Door Redactie op

nieuwsbrief