gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

GROOT, BOUDEWIJN DE

COLLECTED

Label: MUSIC ON VINYL
Releasedatum: 16-12-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4449776
EAN: 0602448635440
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Boudewijn de Groot is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Sinds zijn gelijknamige debuut EP uit 1964 is hij uitgegroeid tot een icoon. Onze exclusieve Collected release bevat dan ook al zijn klassiekers, de fan favorieten en de onbekendere pareltjes. Ruim 50 jaar muziekgeschiedenis komt voorbij in deze unieke selectie aan nummers.

Vanaf de eerste grote hit die Boudewijn scoorde met "Een meisje van 16" (1965) is het snel gegaan met de carrière van de muzikant. Een reeks aan klassiekers volgde spoedig, van "Het Land van Maas en Waal", "Prikkebeen" en "Verdronken Vlinder" naar zijn latere werk "De Vondeling van Ameland" en "Avond". In zijn jeugd leerde hij Lennaert Nijgh kennen, welke later als tekstschrijver veel nummers samen met Boudewijn schreef. Van hun hand kwamen veel hits en albumklassiekers als Hoe sterk is de eenzame fietser, Van een afstand en Een nieuwe herfst.

Boudewijn de Groot Collected is beschikbaar als een gelimiteerde en genummerde versie van 1.500 stuks geperst op wit vinyl. De release bevat een voorwoord en bijlage met toelichting bij de liedjes door Frits Spits.

180 gram audiophile vinyl
Gatefold sleeve
Inclusief inlegvel
Voorwoord en bijlage met toelichting bij de liedjes door Frits Spits
2LP compilatie album met o.a. “Een Meisje Van Zestien”, “Het Land van Maas en Waal”, “Welterusten Mijnheer de President”, “Prikkebeen”, “Jimmy”, “Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenenen”, “De Vondeling Van Ameland”
Zwart vinyl
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Een Meisje Van Zestien
2. Voor De Overlevenden
3. Strand
4. Testament
5. Verdronken Vlinder
6. Het Land Van Maas En Waal
7. De Vrienden Van Vroeger
8. Picknick
9. Welterusten Mijnheer De President
10. Prikkebeen
11. Naast Jou
12. De Kinderballade
13. Jimmy
14. Eva
15. Tante Julia
16. Vrijgezel
Disc 2
1. Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen
2. Een Tip Van De Sluier
3. De Zwemmer
4. Een Wonderkind Van 50
5. Eeuwige Jeugd
6. Avond
7. De Vondeling Van Ameland
8. Lage Landen
9. Witte Muur
10. Heemsteedse Dreef
11. Het Land Van Koning Jan

nieuwsbrief