gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOI NON PLUS

MOI NON PLUS

Label: SUBBACULTCHA
Releasedatum: 09-09-2008
Herkomst: NL
Item-nr: 1489577
EAN: 0718756826170
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Bij de eerste tonen klinkt het net of The Presidents Of The USA een nieuwe plaat hebben. Ga je beter luisteren hoor je verder een beetje PIL, vooral in de overslaande zang, er is experimentele gitaarrock en heel veel herrie. Het toch echt het debuutalbum van de nieuwe Nederlandse band The Moi Non Plus, een duo, bestaande uit Bas Marsch, hij speelt gitaar, zingt, zorgt voor de samples en nog wat instrumenten en Leon Caren, die drumt en zingt en verder ook nog wat gitaar speelt. Morsch verzorgde ook het artwork van dit debuut en het zwart-witte hoesje ziet er verzorgd uit en is direkt herkenbaar. De beide muzikanten staan garant voor behoorlijk compromisloze muziek, die af en toe behoorlijk uit de bocht giert als het experiment gezocht wordt. Er zijn wel kaders van nummers, maar die worden ook behoorlijk door elkaar gegooid. Het geeft de band een fris en avontuurlijk geluid.

Morsch en Caren willen eigenlijk niet mee in de gewone golf van bands en ook het predikaat "Nederlandse band" hoeft voor hun niet zo nodig. Het is een beperking, waar ze niet voor kiezen. Ze zien zichzelf gewoon als muzikanten die hun eigen muziek maken.

Daarom gingen ze al meteen internationaal toeren met de Amerikaanse band These Are Powers en ze belandden in het voorprogramma van Queens Of The Stone Age in 2007. Daarna was het wachten op het debuut en dat is er nu. Opgenomen in de Sing Sing Studio en Studio Sound Enterprises in Weesp door Hospital Bombers-zanger Jan Schenk klinkt het album springerig en is het zonder opsmuk hard en direkt opgenomen. De aparte geluiden en de instrumenten van het duo komen op deze manier optimaal tot hun recht, maar doordat het duo ook bevriend raakte met Schenk vergaten ze weleens dat er ook gewerkt moest worden en zaten ze vijfentwintig dagen in de studio.

Begin oktober is de albumpresentatie in Bitterzoet in Amsterdam. Het is ook het startschot voor een korte en krachtige toernee, in achtendertig dagen zullen vijfentwintig optredens volgen in vijf landen, te weten Nederland, Spanje, Engeland, Duitsland en Amerika. Als het duo iets van hun tomeloze energie op de toeschouwers kan overbrengen zullen de gevolgen waarschijnlijk onoverzienbaar zijn. Maar ja, dat is iets waar ze zelf voor tekenen moeten ze maar niet van hyperenergieke muziek maken.

nieuwsbrief