gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

LIMITED EDITION CONCERTO EXCLUSIVE
300 GENUMMERDE EXEMPLAREN OP WIT VINYL
Het houdt maar niet op: weer heeft ons land er een zangeres bij van formaat. Nadat zangeressen jarenlang qua aantal de mannen voor moesten laten gaan, lijkt er nu een inhaalslag te komen. Fleur, S10, Meau, Merol, Froukje, Maan en Caroline van der Leeuw, om er slechts enige aan te halen, hebben nu een evenknie gevonden in Bente!
Bente Fokkens (2000) heeft echter al een behoorlijke staat van dienst. Als basisschoolleerling debuteerde ze bij The Voice Kids, om in 2012 te gaan acteren in Loenatik Te Gek, en vervolgens in Misfit en De 12 Van Schouwendam. De springplank naar muzikaal succes was ongetwijfeld het duet met Maan, Nee Is Nee, waarin de verbale uitingen van straatintimidatie aangehaald werden. Nu is daar op het vermaarde Top Notch-label haar eerste lp, ‘Als Ik Met De Wind Kon Dansen’, een album in haar moedertaal. De titelsong is meteen een pittige binnenkomer. Het wat over geproduceerde elektronische Maak Me Wakker wordt opgevolgd door de schitterende ballad die ze met Meau opnam, Als Geen Ander. In Ik Ken Dit Niet zingt ze met Typhoon, maar in Verstild lijkt ze dé ideale zangpartner gevonden te hebben waar ze in duet gaat met Tim Knol. Oh wat fraai, intens, klinkt het duo slechts begeleid door akoestische gitaar! Alsof we terug gaan naar het jaar 1973 toen ik de lp GP van Gram Parsons op de draaitafel legde en kippenvel kreeg bij zijn duet met Emmylou Harris: We’ll Sweep Out The Ashes In The Morning… Ook Hou Van Mij, Als Ik Schreeuw, en Voel Je Nu Wat Ik Voel zijn songs die me niet onberoerd laten: puur, helder, subtiel gezongen! De afsluiter van het album, Vier Met Mij, overtuigt me dat Bente op haar best is als ze puur haar ballads zingt. Maar over smaak valt niet te twisten: de één zal haar songs het liefst akoestisch tot zich nemen, waar de ander meer gaat voor een steviger begeleiding. Hoe dan ook, Als Ik Met De Wind Kon Dansen is een geweldige plaat die de voorbode kan zijn voor nog heel veel interessante opvolgende geluidsdragers! (Koos Schulte)

Kant A:
1 11:11
2 Als Ik Met De Wind Kon Dansen
3 Maak Me Wakker
4 Als Geen Ander
5 Ik Ken Dit Niet
6 Laat Me
7 Verstild

Kant B:
1 Hou Van Mij
2 Als Ik Schreeuw
3 Laat Me Niet Achter
4 Voel Je Nu Wat Ik Voel
5 Toen Je Viel Uit De Lucht
6 Vier Met Mij
Door Redactie op

nieuwsbrief