gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

In de schaduw van de helden keert David Sala terug naar zijn jeugd en meer specifiek naar de oorlogsverhalen van zijn twee grootvaders. Het op zeer groot formaat uitgevoerde album is in de eerste plaats een visuele schok, met zeer felle, soms bijna psychedelische kleuren. Het album verhaalt de kindertijd van een kleine jongen in de jaren 70, die met zijn broer de woensdagen bij hun grootouders doorbracht. Mensen getekend door de geschiedenis, niet alleen door de Tweede Wereldoorlog, maar ook door het Franco-regime.
Sala weet de traumatische verhalen en herinneringen van deze twee mannen die elk hun oorlog hebben meegemaakt briljant in beeld te brengen in een boek dat zowel qua vorm als qua inhoud niet alleen nostalgisch maar zeker ook uitermate ontroerend is. De vrij indrukwekkende grafische stijl van Sala en zijn spel met kleuren staan garant voor een van de indrukwekkendste albums van 2022.
Door Redactie op

nieuwsbrief