gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CALEXICO

FEAST OF WIRE (ANNIVERSARY EDITION)

Label: CITY SLANG
Releasedatum: 26-05-2023
Herkomst: NL
Item-nr: 4502299
EAN: 4250506845377
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

3LP - Standard Black Vinyl. 20th Anniversary Deluxe Remastered Edition with Liner Notes. Includes bonus track "Alone Again Or" and a bonus live disc.

Van hun meesterwerk The Black Light verscheen eerder al een deluxe jubileumversie, maar Feast Of Wire uit 2003 was in deze lijn een zeer logische kandidaat voor een soortgelijke behandeling. Voortbordurend op The Black Light trekt Calexico hier zonder in te boeten aan samenhang of hun kenmerkende waardes het muzikaal avontuur verder de breedte in. Met hier en daar orkestrale cinematische arrangementen en instrumentalen, korte sfeerschetsjes, stomende jazz invloeden, Latin pop en een klein tikkeltje elektronica, is dit ook het album met de succesvolle cover van Love’s Alone Again Or. Een prachtig nieuwe mijlpaal dus. In deze versie met ietwat herzien artwork, uiteraard niet zonder het originele werk van Victor Gastelum, die de albums van Calexico door de jaren zo herkenbaar maakten. Bovendien geen verjaardagsfeestje zonder traktatie en wel in de vorm van een bijgevoegde live cd opgenomen in Stockholm datzelfde jaar. Met een gedreven set bestaande uit tien liedjes van het Feast Of Wire album, is het lastig om niet overstag te gaan.
Door Corné Ooijman op

nieuwsbrief