gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het verschijnen van Donkerblauw Hotel is voor Rik Hoogendoorn een jongensdroom die uitkomt. In tegenstelling tot zijn eerdere albums die op cd verschenen komt zijn nieuwe werk uit als langspeelplaat op vinyl. Toen hij vijftig jaar geleden voor zijn vijftiende verjaardag een gitaar kreeg en zelf liedjes begon te schrijven droomde hij al van een eigen lp. Maar op het moment dat zijn eerste album uitkwam, zo’n vijftien jaar later, werden er bijna geen platen meer gemaakt. Nu, ruim dertig jaar later, is juist de cd weer zo goed als verdwenen en is alles digitaal geworden. Daarom is Donkerblauw Hotel gewoon via de streamingsdiensten verkrijgbaar maar komt het vanwege de herontdekking van het platen draaien ook uit op vinyl.

Op de voorkant van de lp prijkt een schilderij, op de achterkant een fotocompilatie en op de binnenhoes zijn de teksten afgedrukt. Precies zoals Rik daar als vijftienjarige jongen al van droomde. De Nederlandstalige nummers op Donkerblauw Hotel zijn allemaal van de hand van Hoogendoorn (op één tekst na) en vertellen ieder hun eigen verhaal. De plaat is geproduceerd door Serge Dusault en behalve bij de twee pianonummers zijn alle opnames gebaseerd op Rik zijn zang- en gitaarpartijen aangevuld met partijen van gastmuzikanten, onder wie Serge Dusault, Anke Piersma, Sofia Dragt en Richard Heijerman. Er is alleen gebruik gemaakt van analoge instrumenten.
Door Redactie op

nieuwsbrief