gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RecensieA double album, 2 x 12” 140g black vinyl, in a gatefold sleeve with lyric printed inner sleeves and 12” photo inserts.

De Ierse singer-songwriter Andrew Hozier-Byrne maakte zijn muziekopleiding aan Dublins universiteit niet af. Hij stopte halverwege het eerste jaar om demo’s op te nemen voor Universal Music. Hozier kreeg bekendheid als lid van Anúna en begon aan een solocarrière. Hij brak door met Take Me To Church van zijn ep uit 2013. Het nummer ging viraal. Het werd wereldwijd zelfs een grote hit die in veel landen een gouden en platina status kreeg. Ook zijn debuutalbum uit 2014 werd omarmd. Voor zijn tweede album nam hij ruim de tijd. Het verscheen in 2019. ‘Ik kan 12 tot 18 maanden aan een lied werken. Vaak werk ik aan meerdere songs tegelijk en spring van de ene naar de andere zonder de eerste af te ronden’, vertelde hij onlangs in een interview. Een aantal thema’s komen regelmatig terug in zijn songteksten zoals religie. De spanning tussen katholieken en protestanten is in Noord-Ierland, maar ook de rest van Ierland, nog altijd voelbaar. Voor zijn derde album vond Hozier inspiratie in een oud geschrift uit de 14e eeuw van Dante Alighieri dat de Goddelijke Komedie heet. Zo gaat Francesca over een Florentijnse adellijke dame. Dit lied verscheen als single in mei. Daarvoor komt de single Eat Your Young uit als voorproefje van het album Unreal Unearth. Hozier werkte met diverse producers samen waaronder Bekon (bekend van zijn werk voor Drake) en Jeff Gitelman (The Weeknd). Hun invloed is hoorbaar, maar nergens overheersend. Hoziers eigenzinnige sound en aanpak trekt vooral de aandacht.
Door Rosanne de Boer op

Tracks

Disc 1
1. De Selby [Part 1]
2. De Selby [Part 2]
3. First Time
4. Francesca
5. I, Carrion (Icarian)
6. Eat Your Young
7. Damage Gets Done
8. Who We Are
Disc 2
1. Son Of Nyx
2. All Things End
3. To Someone From A Warm Climate (Uiscefhuaraithe)
4. Butchered Tongue
5. Anything But
6. Abstract (Psychopomp)
7. Unknown / Nth
8. First Light

nieuwsbrief