gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De uit Berlijn afkomstige en in Amsterdam wonende Tobias Bader is een veelzijdig muzikant. Bader maakt 'Vintage Pop' met duidelijke jaren zestig en zeventig invloeden. Hij schrijft melodieuze popsongs in uiteenlopende stijlen. Door zijn karakteristieke stem en manier van spelen heeft hij desondanks een duidelijk herkenbare eigen sound.
Bader werkt samen met diverse muzikanten waaronder de Grammy Award winning pianist Brad Mehldau, Robin Berlijn (o.a. Fatal Flowers en Kane) en Diederik Nomden (o.a. Analogues). De poëtische en beeldende teksten zijn van de hand van Dick Sinnige, waarmee hij zijn uitgebreide repertoire heeft geschreven.
Ook live komt zijn veelzijdigheid tot uiting: hij speelt alleen als singer-songwriter of samen met Ute Passionflower (zang en viool) of met zijn rockband.

Wat anderen over Tobias Bader zeggen:

'Deze track laat Tobias Bader klinken alsof Neil Young de setting van Into The Wild op is komen lopen en het van Eddie Vedder over heeft genomen. Het stemgeluid doet ook nog een beetje denken aan de jonge Bob Dylan...' (White Room Reviews)

'Zijn muziek ademt de jaren zestig en zeventig...' (It's a Hell of a Heaven)

'Soms hoor je vanaf de eerste tonen van een liedje dat het klopt... Smaakvol en kleurrijk.' (Altcountryforum)

'Met deze zes songs klasseert hij zichzelf meteen tussen de grote jongens... Folk, pop en/of rootsmuziek, Tobias Bader heeft het blijkbaar allemaal in de vingers!' (CD Review Blog)
Door Redactie op

nieuwsbrief