gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie



"Nederlandse harpist Remy van Kesteren vernoemt zijn nieuwe album ‘Muses’ naar de negen geïnspireerde Muzen uit de oude Griekse mythologie en verkent zijn muzikale inspiraties door middel van negen componisten die een grote invloed hebben gehad op zijn muzikale reis.
‘’Voor deze plaat heb ik ervoor gekozen om een aantal van nummers te herwerken van enkele van mijn favoriete bands en artiesten zoals Aphex Twin, Radiohead, Kendrick Lamar, Bon Iver en Sibelius. Het combineren van mijn harp en zijn rijke erfenis met muzikale werelden waar het instrument totaal onbekend is, werpt een nieuw licht op deze muzikale juweeltjes. Dit verrijkt het palet van de harp, een instrument dat ooit beperkt was tot alleen klassieke muziek maar nu genrevrij is en klinkt zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord”, aldus Remy.
Remy van Kesteren staat erom bekend met zijn composities zijn eigen wereld te creëren; een mix van neoklassieke minimal, elektronische muziek, alternatieve, jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Nadat hij onder meer studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti, wilde Remy meer dan het spelen van het klassieke repertoire en begon hij met het uitbrengen van zijn eigen composities. Zo vertaalde hij zijn liefde voor soundtracks naar ‘An alternative soundtrack to the motion picture...’, bedoeld voor de film ‘The Red Turtle’ van filmmaker Michael Dudok de Wit. De Wit was hier dusdanig enthousiast over dat hij het artwork voor het album heeft gemaakt. Verder was Remy tijdens zijn theatertour en op verschillende festivals te zien met zijn Analogue Robot Orchestra – een robotorkest bestaande uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen. Ook stond Remy op festivals als Mystery Land en Down The Rabbit Hole en verzorgde hij het voorprogramma van DI-RECT & Residentie Orkest tijdens hun uitverkochte shows in onder andere AFAS LIVE."

TRACKLISTING
1. dawn chorus
2. daydreaming
3. avril 14th
4. alberto balsalm
5. perth
6. crown
7. gnossienne no. 3
8. isolated system
9. small memory
10. largo (sonatina in f-shap minor, op. 67/1: II. Lago)
Door Redactie op

nieuwsbrief