gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Release alert! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, vier kilo in de hand, op glorieus lp-formaat: de enige echte OOR Recensiebijbel. 52 jaar albumrecensies uit (Muziekkrant) OOR. Alles wat een mens weten moet voor een volle platenkast.

OOR Recensiebijbel? Yep. Belofte maakt schuld. 'Pt. 1' stond er immers te lezen op de rug van ons jubileumboek Want More? Het Beste van 50 Jaar OOR uit 2021, met daarin alle hoogtepunten uit een halve eeuw OOR. Een boek dat reeds na twee maanden aan zijn tweede druk toe was, en die herdruk was ook binnen een half jaar uitverkocht.

Maar nu is er dus de opvolger! Een al even lijvige en luxueuze Recensiebijbel, met daarin het beste, scherpste, mooiste en meest lezenswaardige uit inmiddels 52 jaar popkritiek in OOR, gedestilleerd uit vele tienduizenden albumrecensies. Geen zoveelste blauwdruk van de officieuze popcanon, geen "1001 Platen Die Je Gehoord Moet Hebben", maar een eigenzinnige eregalerij, gecureerd door de makers van OOR. Een ontdekkingsreis door andere tijden, langs grote en minder grote platen, langs klassiekers én vergeten parels.



En dat alles rijkelijk geïllustreerd door OOR's huiscartoonist Typex, bekend van zijn werk in het boekenkatern van De Volkskrant en de graphic novels over Rembrandt en Andy Warhol. En uitgevoerd door drukkerij Wilco Art Books, dé specialist op het gebied van speciale boeken.

Met historische bijdragen van auteurs zoals Bert van de Kamp, Constant Meijers, Barend Toet, Jan-Maarten de Winter, Bart Chabot, Jip Golsteijn, Martijn Stoffer, Peter van Bruggen, Geert Henderickx, Hubert van Hoof, Nanne Tepper... maar natuurlijk ook het huidige OOR-colofon en al die andere popkenners die de muziekliefhebber in Nederland en België de afgelopen 52 jaar bij de hand namen.

Want more? Here's more!

OOR Recensiebijbel (hardcover, 30,5 x 30,5 cm, 444 pag,
Door Redactie op

nieuwsbrief