gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

LP - Limited Edition 140g Gold Vinyl with 12 page A5 booklet. LP sleeve with spot gloss on front and back covers, polylined inner and download card.

That Golden Time is het zesde album van Villagers. Het eerste dat opvalt bij beluisteren van dit nieuwe wapenfeit van de Ierse indiefolkband rondom singer-songwriter Conor O’Brien? Na de orkestrale, gelaagde kant die hij op Fever Dreams uit 2021 verkende, gaat het nu juist weer terug naar een intieme setting. Een akoestische gitaar, enkele violen, een piano, een droge drumpartij. En die prachtige vocalen van de maker. Die stem die bij dit album vaak bijna letterlijk in je oor zit. Veel verder pas, hoor je het subtiele en immer zeer fraaie instrumentarium. Maar die warme engelenstem fluistert, tikt, rilt, smakt en trilt recht je gehoorgang in en maakt steevast veel indruk. Volgens de maker zelf is That Golden Time zijn meest kwetsbare album. Hij heeft er lange tijd alleen aan gewerkt en pas op het allerlaatste moment werden andere muzikanten uitgenodigd voor extra partijen. Die aanpak heeft zeer goed uitgepakt. Sterker: O’Brien heeft uiteindelijk letterlijk muzikaal goud in handen. En de luisteraars ook. (Dennis Dekker)

Tracklist:

1. Truly Alone
2. First Responder
3. I Want What I Don’t Need
4. You Lucky One
5. That Golden Time
6. Keepsake
7. Brother Hen
8. No Drama
9. Behind That Curtain
10. Money On The Mind
Door Redactie op

nieuwsbrief