gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DELANGE, ILSE

TAINTED

Label: IDVD
Releasedatum: 03-05-2024
Herkomst: NL
Item-nr: 4638083
EAN: 0602465176995
Levertijd: Verwacht op 03-05

Recensie

SIGNEERTOUR! Een dag na release (4/5) gaat Ilse langs meerdere platenzaken door het hele land waaronder PLATO UTRECHT (10:45) en CONCERTO AMSTERDAM (16:30)

Ilse DeLange behoeft natuurlijk geen introductie meer. Haar tien voorgaande studioalbums waren in Nederland allemaal voltreffers en inmiddels is ook Duitsland voor het talent en de charme van de Almelose gevallen. Het is dus niet geheel toevallig dat Ilse DeLange haar nieuwe album grotendeels opnam in Berlijn. Samen met producers Niels Zuiderhoek en Matthijs van Duivenbode maakte ze echte popplaat, maar zoals we van haar gewend zijn is de country nooit ver weg in de composities en instrumentatie. Klassiek Ilse DeLange dus! De singles ‘Quiet’, ‘Confetti Shotgun’ en titeltrack ‘Tainted’ werden al vooruitgeschoven en geven muzikaal en tekstueel al een goed beeld van de rest van de plaat. ‘Tainted’ heeft namelijk een duidelijk centraal thema: scheurtjes en breuken in relaties. Want bij iedere breuk - binnen een familie, een werkrelatie of met een geliefde - komen er emoties los: twijfel, onzekerheid, teleurstelling maar ook zelfreflectie. Ilse: "Iedereen kan zich erin verplaatsen want iedereen maakt dit mee." Je bouwt aan iets en dan blijkt uiteindelijk dat de puzzel niet past. Daarbij word je vertrouwen soms gebroken, waardoor je anders kijkt naar de ander, maar ook naar jezelf." Ilse DeLange tourt de komende maanden langs Nederlandse openluchttheaters en festivals en doet een clubtour door Duitsland. Ze zal ongetwijfeld van plan zijn om nog meer harten voor haar te winnen. Met deze nieuwe plaat onder de arm zal dat haar vast gaan lukken. (Bob van der Staak)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Tainted
2. Easy Come, Easy Go
3. Confetti Shotgun
4. This Isn't Really Love
5. Good To You
6. Willing
7. Stranger I Once Knew
8. Running Out Of Tears
9. Quiet
10. Owe It All To You
11. Drown Us Out
12. Softly Spoken

nieuwsbrief