gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Highlights van de 3 shows die Frank Zappa & The Mothers Of Invention gaven in de Whiskey A Go Go op 23 juni 1986. Zappa en band speelden die avond 3 show in de legendarische club aan Sunset Boulevard in Los Angeles. Zappa nam alle shows die avond op met een albumproject in zijn achterhoofd, dat tot nu toe nooit verscheen.

In de jaren 60 had men tenminste een arbeidsethos.
Toen Frank Zappa en zijn Mothers in 1968 in The Whisky A Go Go speelden, hadden ze in twee jaar tijd vier platen gemaakt. Om dat in de jaren die daarop volgden met hetzelfde tempo van twee tot drie albums per jaar vol te houden. En dan stond hij ook nog wel eens op een podium en elk optreden en elke repetitie nam Zappa op.
In eerste instantie om te leren, maar als historisch document zijn de concerten van Zappa negen van de tien keer ook spectaculair. Deze avonden nam hij op om ooit tot een album te vormen, maar dat is er nooit van gekomen. Op de dubbel-lp een samenvatting van de drie concerten die hij gaf, op de 3-cd de volledige concerten. Met nummers die in een ideale wereld kneiters van hits werden: ‘America Drinks & Goes Home’, ‘Help, I’m A Rock/Transylvania Boogie’ en natuurlijk het vier woorden tellende doowop-nummer ‘Oh, In The Sky’, namelijk deze vier: 'Oh, In The Sky'.
Van deze concerten zijn in de loop van de jaren wel een aantal nummers verschenen, maar het volledige werk kwam niet eerder uit en lag vijfenvijftig jaar in de kluis.


Disc 1
1. Help I m a Rock/Transylvania Boogie - Frank Zappa & The Mothers of Invention
2. My Boyfriend s Back - Frank Zappa & The Mothers of Invention
3. Bust His Head - Frank Zappa & The Mothers of Invention
4. Tiny Sick Tears Jam - Frank Zappa & The Mothers of Invention
5. "Fun & Merriment" - Frank Zappa & The Mothers of Invention
6. Hungry Freaks Daddy - Frank Zappa & The Mothers of Invention
7. King Kong - Frank Zappa & The Mothers of Invention
Disc 2
1. "The Purpose of Everything..." - Frank Zappa & The Mothers of Invention
2. The Duke - Take 2 - Frank Zappa & The Mothers of Invention
3. Khaki Sack - Frank Zappa & The Mothers of Invention
4. The Whip (FZ Mix) - Frank Zappa & The Mothers of Invention
5. Brown Shoes Don t Make It - Frank Zappa & The Mothers of Invention
Door Redactie op

nieuwsbrief