gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Als er één artiest is waar Esperanza Spalding mee zou willen samenwerken, is het Milton Nascimento. Met de release van deze plaat heeft ze het leven uitgespeeld, zou je kunnen zeggen. De legendarische zanger en componist, die, samen met Lô Borges met ‘Club Da Esquina’ in 1972 de Sgt Peppers van Brazilië maakte, is in de westerse wereld nooit de grootheid geworden die hij in zich had. Toen in 1964 na een coupe een militaire junta werd opgetuigd, raakte Brazilië in een isolement. Muziek uit Brazilië bereikte de buitenwereld zelden, maar de vernieuwende muziek van The Beatles, The Rolling Stones en Bob Dylan, maar ook de Amerikaanse jazz, wist het Latijns-Amerikaanse land wel te bereiken. Onder invloed van deze muziek en de meer traditionele Bossa Nova ontstond een geheel nieuw genre: Tropicália. Tropicália kent vele klassiekers: albums van onder meer Os Mutantes, Gilberto Gil, Gal Costa, Caetano Veloso, en Tim Maia, maar het hoogtepunt werd in 1972 bereikt met ‘Club Da Esquina’. Pas na de dictatuur ontdekte de wereld deze stroming uit Brazilië. Pitchfork beloonde het album met een 9.5, door Rolling Stone op de 7e plek gezet in de Braziliaanse Top 100 aller tijden.
Tijd voor de wereld om Milton Nascimento als levende legende te onthalen en ‘Milton + esperanza’ is daarvoor het uitgelezen moment. Onder leiding van Esperanza Spalding is de jazzinvloed groter geworden, maar met Paul Simon en Lianne La Havas als gastmuzikanten zullen ook de invloeden uit de rock te horen zijn. Eigenlijk precies zoals Tropicália begon. Op het album staan vijf nummers van Nascimento, vier van Spalding en een aantal covers van onder meer Wayne Shorter en The Beatles.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. The Music Was There
2. Cais
3. Late September
4. Outubro
5. A Day In The Life
6. Interlude For Saci
7. Saci
8. Wings For The Thought Bird
9. The Way You Are
10. Earth Song
11. Morro Velho
12. Saudade Dos Avioes Da Panair (Conversando No Bar)
13. Um Vento Passou (Para Paul Simon)
14. Get It By Now
15. Outro Planeta
16. When You Dream

nieuwsbrief