gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BASS, COLIN

IN THE MEANTIME

Label: KARTINI
Releasedatum: 24-04-2007
Herkomst: EU
Item-nr: 2073536
EAN: 4030143000090
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Colin Bass is bekend als bassist van de britse symfo-legende Camel. Hij heeft al als Sabah Habas Mustapha solo werk uitgebracht en in 1999 verscheen zijn uitstekende cd "an outcast of islands" met naast Camel maatje Andy Latimer ook leden van het Poolse Quidam. Verwacht echter geen symfo, dit is heel andere koek. Een soort van singer-songwriter materiaal met overwegend rustige, akoestische nummers. Het gaat hem niet slecht af, niet dat hij gelijk het nivo van bijv. Paul Simon haalt maar dit werkstuk mag er beslist zijn. Colin heeft een prettige stem en de muzikale invulling is gewoon goed. Mooi slide-werk in het titelnummer en prachtige e-bow gitaar in "when will you ever learn?". Verder zijn "talk to me" en "so hard to say goodbye" het vermelden waard, laatste met uitstekend gitaarwerk van Maciek Meller die samen met keyboard speler Zbysek Floreck ook deel uitmaakt van het al eerder genoemde Quidam. De teksten zijn nogal persoonlijk en de spaarzame muzikale invulling past hier prima bij.

Na de singer-songwriter aspiraties van ex-spock's beard voorman Neal Morse is dit weer een poging van iemand uit de symfo wereld om eens iets anders te doen. Wees het geluid van de solo cd's van Morse nog wel eens naar spock's beard dit heeft niets met Camel of symfo te maken. Gewoon heel wat anders.
Door Redactie op 2003-02-14

nieuwsbrief