gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

GRAMPALL JOOKABOX

ROPECHAIN

Genre: Pop & Rock
Label: ASTHMATIC KITTY
Releasedatum: 07-10-2008
Herkomst: NL
Item-nr: 2326689
EAN: 0656605605128
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

David "Moose" Adamson, een muzikant uit Indianapolis is Grampall Jookabox. Adamson raakte jong gefascineerd door muziek uit zijn omgeving en begon de invloeden van punk, hip-hop, indie-pop en folk te verwerken.

Voor zijn solo-carriere speelde hij in BIGBIG Car en Archer Avenue. BIGBIG Car viel op door waardering van zowel popliefhebbers als liefhebbers van experimentele muziek.

Adamson heeft altijd zijn eigen weg gevolgd en debuteert in 2007 met een album geworteld in lo-fi folk. De muziek vertelt van een artiest die zich niet laat vangen. Speelt en sampelt alles zelf en schept een uniek luisteravontuur, eerst vervreemdend en later zwaar verslavend.

Dit tweede album, dat in een verloren weekend ontstond, leunt zwaar op een vroege liefde, de hip-hop. Jaren geleden maakte hij al bewerkingen van rap-nummers en het bleef een grote liefde.

Ropechain is de ketting die hij eens vond, eigendom van een rapper. Inspiratie is zwarte muziek, maar met een uniek resultaat. Soul klinkt, zelfs gospel in de aparte koortjes en een arsenaal percussiegeluiden. Ritmes met belletjes, geluidjes, stemmetjes, gitaren en onherkenbare instrumenten. Het zou iemand als Brian Wilson kunnen zijn die met folkies en hip-hoppers muziek maakt. Hij komt tot ons op het label van Sufjan Stevens, Asthmatic Kitty. Fans daarvan zullen dit heel erg kunnen waarderen. Adamson is net zo uniek als Sufjan en verdient net zoveel aandacht.

Tracks

Disc 1
1. Black Girls
2. Let's Go Mad Together
3. Ghost
4. Old Earth, Wash My Beat
5. The Girl Ain't Preggers
6. You Will Love My Boom
7. I Will Save Young Michael
8. The One Thing
9. We Know We Might Be Fucked
10. Strike Me Down
11. I'm Absolutely Freaked Out

nieuwsbrief