gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LITTLE WILLIE JOHN

NINETEEN SIXTY SIX

Genre: Reissues
Label: ACE
Releasedatum: 04-11-2008
Herkomst: NL
Item-nr: 2329691
EAN: 0029667230520
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Reeds op zeer jonge leeftijd maakte Little Willie John furore met zijn opnamen voor King Records in de late jaren vijftig en de eerste jaren zestig. Niet alleen maakte hij zich onsterfelijk met hits als Need Your Love So Bad, Let Them Talk en bovenal Fever, ook wees hij met zijn bezeten, koortachtige vertolkingen andere artiesten als James Brown en Jackie Wilson de weg. Zo snel als zijn ster was gestegen, zo abrupt daalde deze in de jaren na 1961.

Voordat hij in 1968 eenzaam en alleen in gevangenschap zou overlijden, kreeg hij nog één laatste keer de gelegenheid zijn formidabele stem te laten klinken. Begin 1966 maakte hij voor Capitol Records onder begeleiding van gerenommeerde muzikanten een klein aantal opnamen. Door juridische hindernissen konden deze destijds niet worden uitgegeven. Met de verschijning van Nineteen Sixty Six komen deze historisch relevante opnamen veertig jaar na dato eindelijk beschikbaar. De kruidige R&B uit zijn vroege jaren heeft hier plaatsgemaakt voor blues en soul. Zowel de stem van Little Willie John als diens vertolkingen hebben aan rijpheid gewonnen. Luister naar gloedvolle vertolkingen als Suffering With The Blues en I Had A Dream en je krijgt een indruk van wat deze jonge zanger de wereld nog had kunnen bieden wanneer hem een langer leven vergund zou zijn geweest.

Tracks

Disc 1
1. Country Girl Aka Home At Last (Take 8)
2. Suffering With The Blues (Take 4)
3. I Had A Dream Aka Just A Dream (Take 7)
4. Never Let Me Go (Take 4)
5. If I Loved You (Take 2)
6. (I Need) Someone (Take 12)
7. Welcome To The Club (Take 8)
8. Early In The Morning (Take 8)
9. In The Dark (Take 1)
10. Crying Over You (Take 2)
11. You Are My Sunshine (Take 3)
12. Country Girl Aka Home At Last (Alt Take)
13. Suffering With The Blues (Alt Take)
14. I Had A Dream Aka Just A Dream (Alt Take)
15. Endless Sleep
16. Never Let Me Go (Alt Take)
17. Welcome To The Club (Alt Take)
18. Early In The Morning (Alt Take)
19. In The Dark (Alt Take)
20. Crying Over You (Alt Take)

nieuwsbrief