gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ZAWINUL, JOE

75TH:THE LAST CONCERT

Genre: Jazz & Fusion
Label: BHM
Releasedatum: 27-03-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 2394374
EAN: 0090204787531
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Wie de legendarische toetsenman Joe Zawinul op deze fraaie registratie van zijn vlammende optreden tijdens het Lugano Jazz Festival aan het werk ziet, kan zich niet voorstellen dat hij enkele maanden later dit aardse bestaan zou inruilen tegen een ander. Getooid met zijn gehaakte mutsje, zijn handelsmerk, speelt de Oostenrijker Zawinul, als een jonge hond in de Zwitserse openlucht. Met vlammetjes in zijn donkere ogen en driftig gebarend naar de geluidstechnicus dat de stekkers niet goed zitten, waardoor er soms vreemde geluiden uit zijn klavieren komen. De op dat moment jarige Job laat zich niet van zijn stuk brengen door dat geklungel en gaat zijn uitstekende band vóór in de complexe muziek, een samensmelting van fusion, rock en world. Behalve nummers van zijn soloalbums passeren ook het elegante Scarlet Woman en het opzwepende Badia van Weather Report de revue. Het vele maar wel heel tamme publiek kijkt amechtig toe. De zeer multicultureel ingestelde Zawinul schrikt toch een beetje als hij aan het einde een of ander lokaal ritueel moet ondergaan met een vreemd uitgedoste man met een zwaard. Je ziet hem denken: word ik onthoofd of geridderd?

Van grote emotionele waarde is bonustrack In A Silent Way, een duet met Weather Report-maatje Wayne Shorter op sax. Deze opname was een maand later. Het zou de laatste keer zijn dat Zawinul in het openbaar in actie kwam.

Tracks

Disc 1
1. Orient Express
2. Madagascar
3. Clario
4. Scarlet Woman
5. Fast City - Two Lines
6. Zansa Ii
7. Cafe Andalusia
8. Badia - Boogie Woogie Waltz
9. In A Silent Way

nieuwsbrief