gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KING CRIMSON

EYES WIDE OPEN

Label: DISCIPLINE GLOBAL MOBILE
Releasedatum: 11-05-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 2409866
EAN: 0633367090195
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Van King Crimsom is sinds 2003, toen het voortreffelijk The Power To Blieve verscheen, niets nieuws meer verschenen. Wel is er een stroom van live-opnamen uit verschillende periodes in gang gezet die zeer de moeite waard is. Dat geldt zeker ook voor deze tegelijk verschenen 2-dvd en 2-cd. De cd's stammen uit 2000 toen de band op tournee was met The ConstruKction Of Light. Het tweede deel van Eyes Wide Open stamt uit diezelfde periode. Hoewel The ConstruKction Of Light niet tot de beste albums van de groep wordt gerekend, pakken vooral de titelsong en Larks' Tongues In Aspic Part Four goed uit op het podium. King Crimsom was toentertijd slechts een kwartet - Robert Fripp, Adrian Belew, Trey Gunn, Pat Mastelotto - maar dat kwam de hechtheid alleen maar ten goede.

Drie jaar later verscheen The Power To Believe. King Crimsom trok in dezelfde bezetting met deze ijzersterke plaat de wereld rond. Het eerste deel van de dvd brengt in herinnering welk een angstaanjagend hoog niveau de vier wisten te bereiken.

nieuwsbrief