gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MOVIE

ALTIPLANO

Genre: Speelfilms
Releasedatum: 10-04-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2673783
EAN: 9789078716273
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Regie: Peter Brosens en Jessica Woodworth

Van de regisseurs van Khadak is nu Altiplano te genieten, een ontroerende en wonderschone film.

Grace, een Iranese fotografe, getrouwd met de Belgische oogarts Max, stopt met fotograferen nadat haar laatste foto in Irak een dramatisch consequentie had. Tegelijkertijd wordt het Peruaanse dorpje Turubamba getroffen door een kwikverontreiniging. Een van de eerste slachtoffers is de verloofde van Saturnina. Als Max afreist naar Turubamba en daar door een noodlottige samenloop van omstandigheden de dood vindt worden de levens van Grace en Saturnina, ver van elkaar levend, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Met schitterend camerawerk wordt een fraai, soms surrealistisch, beeld gegeven van de lokale cultuur in de Andes. Tevens is het een aanklacht tegen buitenlandse bedrijven die met hun giftig afval gezondheidsproblemen veroorzaken. In 2000 heeft zo´n milieuramp plaatsgevonden en zelden hebben de verantwoordelijken aandacht voor de problemen van de lokale bevolking t.g.v. zo´n ramp.

De film is geen documentaire, geen politiek pamflet, geen zwart wit beeld maar een genuanceerd, gelaagde film over zien, laten zien en niet willen zien.

nieuwsbrief