gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Frans van Deursen is een culturele duizendpoot, dat mag bekend zijn. De man is acteur, schrijver, componist, reclamespotjesinspreker, maar tevens gerenommeerd zanger. Zo was hij te zien in diverse musicalrollen (o.a. Miss Saigon, Aïda, Koning van Katoren). Zo werd hij recentelijk terecht geroemd om zijn vertolking van Frank Zappa (met Egon Kracht en The Troupe verzorgde hij optredens waarbij Joe’s Garage integraal gespeeld werd). Om in de beeldspraak te blijven: inmiddels bezit deze duizendpoot derhalve aardig wat gouden schoentjes.

Onlangs heeft Van Deursen een stel Tom Waits-nummers vertaald. Het resultaat heet Scherven Van Een Leeggedronken Nacht (waanzinnige vertaling van Ghosts of Saturdaynight trouwens!). Belangrijke constatering? Goddank wordt Waits niet nagedaan. Deze Nederlandstalige bewerkingen van een greep fantastische Waitsnummers, blijven stuk voor stuk geweldig. Een Troost Voor Het Oog is top, Ouwe Fietswrakken heerlijk, Kentucky Avenue ontroerend. Muzikaal (want: waanzinnige band!), maar zangtechnisch evenzeer, zorgt dit project voor wéér een nieuw gouden schoentje voor deze duizendpoot.

Tracks

Disc 1
1. Vette Lever & Een Gebroken Hart
2. Afspraak Met De Blues
3. Een Verse Laag Verf
4. Een Troost Voor Het Oog
5. Dansen, Matilde
6. Halve Jan
7. Martha
8. Lauw Bier En Kouwe Vrouwen
9. Mijn Liefde Is Alleen Voor Jou
10. Ouwe Fietswrakken
11. Kentucky Avenue
12. Tango Tot Het Bot
13. Scherven Van Een Leeggedronken Nacht
14. De Piano Heeft Gedronken

nieuwsbrief