gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ANIMATION

FANTASTIC MR. FOX

Releasedatum: 03-08-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2628961
EAN: 8712626060048
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Op papier lijkt een symbiose van de films van Wes Anderson (The Royal Tenenbaums; The Darjeeling Limited) met de schrijfsels van Roald Dahl al een goed idee, maar de vraag bleef: zou Anderson het geheel ook in de animatievorm kunnen gieten die hij beoogde? Mr. Fox (stem George Clooney) is een gewiekste vos die na het huwelijk met zijn geliefde Mrs. Fox (stem Meryl Streep) besluit zijn rebelse streken achter zich te laten. Echter kan hij het toch niet laten om nog eenmaal een grote kaap te plegen op de boerderijen van de heren Boggis, Bunce en Bean. Wat in eerste instantie een zinderend, avontuurlijk idee lijkt, mondt al snel uit in een zwartkomisch familiedrama (denk: The Royal Tenenbaums).

De animatievorm die Anderson koos, die sterk doet denken aan het charmante werk van de Aardman Studios, werd perfect om de dieren in Dahls relaas een ziel te geven. Het resultaat is dan oogstrelend, ontroerend en een waar eerbetoon aan het werk van Roald Dahl. Een meesterwerk dat zowel voor kinderen als grote kinderen geschikt is. Absolute tip!

nieuwsbrief