gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VEN, MATTHIJS VAN DER

ONDER INVLOED

Releasedatum: 30-11--0001
Herkomst: NL
Item-nr: 2899393
EAN: 9789020486421
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

In Onder invloed verhalen Nederlandse muzikanten over hun invloeden. Over opvoeding, de eerste platen die ze kochten, coverbandjes waarin ze speelden. Maar ook over hun latere muzikale werk en levensloop. Over onzekerheden, depressie, liefde en geluk. Over de spanning rondom optredens en albumreleases, het schrijven van liedjes en ontdekken van nieuwe favoriete muziek.

Een zorgvuldige selectie van songwriters komt aan bod, alle behorend tot de top van de Nederlandse alternatieve muziekwereld. Van Tim Knol, Anne Soldaat en Marien Dorleijn (Moss) tot Marike Jager, Carol van Dijk (Bettie Serveert) en Lucky Fonz III. Onder invloed vormt een prachtig document over wat muzikanten beweegt.

Het boek is onderdeel van het Onder Invloed-project van muziekjournalist Matthijs van der Ven (1985), waarmee hij de invloeden van muzikanten onderzoekt, door middel van videosessies, concerten en dit boek. Hiermee geeft hij muziekliefhebbers en lezers de mogelijkheid oude en nieuwe muziek te ontdekken.
Door Redactie op 2012-02-14

nieuwsbrief