gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

EISENGA, DOUWE

HOUSE OF MIRRORS

Genre: Klassiek
Label: ZEFIR
Releasedatum: 09-02-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2908503
EAN: 8717774570203
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Via MySpace kwam de Zeeuwse componist Douwe Eisenga in 2008 in contact met het Italiaanse ensemble Piccola Accademia degli Specchi. Ze deelden een gemeenschappelijke interesse voor minimale repeterende muziek. Drie jaar later resulteert dat in House of Mirrors, een album met zes stukken die vooral het werk van Michael Nyman en Wim Mertens in herinnering roepen. Eisenga noemt zelf ook Philip Glass als een van zijn voorbeelden, maar diens muziek is veel complexer. Door de twee piano’s kennen de stukken een sterke drive, maar het gevaar van gelijkvormigheid weet Eisenga niet altijd te voorkomen.

Tweede Recensie:

De Zeeuwse componist Douwe Eisenga kwam via internet het Italiaanse gezelschap Piccola Accademia degli Specchi uit Rome op het spoor. Al snel bleek dat ze elkaars muzikale DNA deelden. Drie jaar later kwamen de Italianen naar Middelburg om een spetterende opname te maken van muziek van Eisenga die hij voor piano tweehandig, fluit, sax, viool en cello had omgewerkt zoals het prachtige filmische Motion of het rustige Passacaglia. Helemaal los gaat Eisenga in Kick waar hij de unieke klanken van dit gezelschap in diverse vormen laat schitteren waarbij hij tevens een hommage brengt aan Philip Glass. Sterke composities, perfect uitgevoerd, die naar meer smaken. (WZ)

Titel: House of Mirrors
Componist: Douwe Eisenga
Uitvoerenden:
Piccolla Academia degli Specchi
bestaande uit:
Giovanni Rosati (piano)
Assunta Cavallari (piano)
Alessandra Amorino (fluit)
Claudia Di Pietro (sax)
Giuliano Cavaliere (viool)
Kyung Mi Lee (cello)
Programma:
1 Motion
2 Passacaglia
3 La Musica del Giorno
4 L'Atlante delle Nuvole
5 Kick
6 La Casa degli Specchi

nieuwsbrief