gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

CD/DVD versie

Het verhaal van Cervantes’ Don Quichot en Sancho Panza wordt opnieuw verteld. De onsterfelijke ridder en zijn metgezel dalen af van de Spaanse hoogvlakten naar de Nederlandse laaglanden. Wat komen ze tegen in de nieuwe wereld van wind en zee? 400 jaar na dato gaan zij de moderne windmolens met hun grote witte wieken te lijf en verwonderen zich over de rauwe staccato klanken van jonge hiphoppers in de straten. Werkelijkheid en verbeelding gaan in de geest van Don Quichot voortdurend hand in hand en vinden hun weg tussen de romantische klaagzang van de flamenco en hiphop ritmes. De dromer en idealist Don Quichot grijpt de kans om zijn magische gevecht tegen de realiteit alsnog te winnen.

Eric Vaarzon Morel (1961) is een veelzijdige flamencogitarist en componist met grensoverschrijdende faam. Hij werkte met uiteenlopende artiesten samen waaronder trompettist Eric Vloeimans, gitarist Harry Sacksioni, altviolist Oene van Geel, zangeres/regisseur Leoni Jansen, gipsyjazz‐gitarist Stochelo Rosenberg , acteur Gijs Scholten van Aschat en Het Concertgebouw Jazz Orchestra. Hij speelde in de grote concertzalen van de wereld en tweemaal op het North Sea Jazz Festival. Ook is hij regelmatig te gast bij Matthijs van Nieuwkerk in het tv‐programma De Wereld Draait Door. Eric Vaarzon Morel is gefascineerd door de mogelijkheden om flamenco te combineren met verschillende westerse‐ en wereldmuziekstijlen, zoals hij eerder liet horen in de flamenco‐opera ‘El Greco de Toledo

(vaarzonmorel.com)

Volkskrant recensie:


Tijdens de uitvoering van de flamenco-opera El Greco de Toledo, nu bijna twee jaar geleden, deed de knullige enscenering afbreuk aan de prachtige muziek.

Dat Eric Vaarzon-Morel een fantastische flamencogitarist is, wisten we allang, maar met deze opera maakt hij bovendien veel indruk als componist en arrangeur. Ook heeft hij een scherpe neus voor talent en hoe dat kan schitteren. Het contrasteren van stemmen uit de flamenco en de klassieke muziek is een geweldige vondst, zeker als de lenige en sierlijke countertenor van Maarten Engeltjes en het rauwe, rafelige stemgeluid van Carlos Denia elkaar treffen.

Het verwerken van jazzinvloeden in de flamenco is al vaker gedaan, maar niet vaak zo overtuigend als nu. Trompettist Eric Vloeimans neemt diverse vlammende solo's voor zijn rekening en is adembenemend in een samenspel met het ad-hoc strijkkwartet dat wordt aangevoerd door altviolist Oene van Geel.
Door Redactie op 2012-03-02

Tracks

Disc 1
1. Preludio
2. Destierro
3. Himno Nostalgico
4. Procesión
5. Muerte Benigna
6. Seguiriya
7. Alma Pintada
8. El Amor De Su Querido
9. Synagoga
10. Su Origen
11. Arrimo
12. Envidia
13. Audiencia
Disc 2
1. Fiesta De Los Angeles
2. Dejé Los Trajes De Fiesta
3. Eterna Melodía
4. Traición
5. Noche Oscura
6. Locura
7. Oscuridad
8. Soledad
9. Alma

nieuwsbrief