gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SPIRITUALIZED

SWEET HEART SWEET LIGHT

Genre: Pop & Rock
Label: DOMINO
Releasedatum: 13-04-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2918975
EAN: 5034202304524
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Jason Pierce, ooit de frontman van de psychedelische indierockband Spacemen 3 (1982-1991), mag je bestempelen als een van de geestelijke vaders van de hypnosemuziek, van de repeterende gitaarpartijen die je wegvoeren naar eindeloze vertes. Sinds 1990 staat de charismatische Engelsman aan het roer van Spiritualized, een al niet minder bedwelmend kwartet dat in 1997 tekende voor het standbeeld Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space (en verpakt als een pil in een strip!). Wat je zegt, what’s in a name?

Inmiddels is de band toe aan het zevende studioalbum: Sweet Heart, Sweet Light, En wat een plaat is dit? De elf nummers klinken prettig vertrouwd, helemaal in de traditie van Spiritualized - of je moet vinden dat het meest hartverkwikkende is wat de band ooit heeft voortgebracht. En dat betekent onmiskenbaar een saluut aan de rock ‘n’ roll-artiesten uit het verleden, te beginnen met Chuck Berry, dat het alles heeft wat je rockhartje begeert.

Speciale aandacht voor de track Hey Jane (inclusief de heftige clip), waarmee Pierce zich andermaal schatplichtig verklaart aan The Velvet Underground, en in het bijzonder het nummer Sweet Jane. Bijna negen minuten lang heen en weer geslingerd worden in een denderende trein (Some say you got a rotten soul / But I say Janey loves rock ‘n’ roll), halverwege even rust te vinden om er in de waanzinnige finale alsnog bijna vanaf te vallen. Luisteren die plaat!

Tracks

Disc 1
1. Huh? (Intro)
2. Hey Jane
3. Little Girl
4. Get What You Deserve
5. Too Late
6. Headin' For The Top Now
7. Freedom
8. I Am What I Am
9. Mary
10. Life Is A Problem
11. So Long You Pretty Thing

nieuwsbrief