gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

GASLIGHT ANTHEM, THE

HANDWRITTEN

Genre: Pop & Rock
Label: MERCURY
Releasedatum: 20-07-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2972421
EAN: 0602537065462
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Hoe lang geef je een band om tot zijn ultieme geluid te komen?

Tegenwoordig lijkt het geduld dat bands en labels hiervoor hebben steeds korter te worden, maar The Gaslight Anthem laat op nieuweling Handwritten horen dat je daar gerust vier albums voor mag uittrekken.

Debuut Sink Or Swim was een heerlijk rauwe punkrockplaat, opvolger The

’59 Sound liet verrassende songwriterskwaliteiten horen en derde plaat American Slang bouwde voorzichtig aan een brug richting het grote publiek. Op Handwritten valt al die noeste arbeid eindelijk samen in een bloedstollend mooi geheel. De band uit New Jersey werkte ditmaal samen met producer Brendan O’Brien, die stadsgenoot en idool Bruce Springsteen al vaker bijstond. Op het eindresultaat klinkt onvervalste heartland rock op een manier zoals het al jaren niet meer geklonken heeft: fris en authentiek tegelijk, met respect voor wat is geweest maar met een honger naar de toekomst. Waar de band op hun vorig plaat nog wel eens doorsloeg in het duidelijk proberen te maken van hun sound, is alles op Handwritten vele malen meer in balans en klinkt Brian Fallon vastberadener dan ooit. Veertig minuten kippenvel, gegarandeerd.

Tracks

Disc 1
1. "45"
2. Handwritten
3. Here Comes My Man
4. Mulholland Drive
5. Keepsake
6. Too Much Blood
7. Howl
8. Biloxi Parish
9. Desire
10. Mae
11. National Anthem

nieuwsbrief