gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HORSE COMPANY

CALYPSO

Label: GOOMAH MUSIC
Releasedatum: 09-11-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 3021474
EAN: 9789078773283
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Rootsrock? Americana? Country-georiënteerde gitaarmuziek? Neen, driewerf neen. Daar waar de Zwolse band The Horse Company ooit bekend mee geworden is, blijkt anno 2012 niet meer de maatstaf te zijn voor hun muzikale erupties. De derde plaat Calypso is een zwierende, ronddraaiende, uitwaaierende rockplaat geworden met meeslepende passages die voornamelijk terug lijken te grijpen op de jaren zeventig. De helverlichte, vervaarlijke repeterende passages van deze Calypsosongs neigen nog wel naar alt.countrybands als Wilco, maar transformeren eveneens naar de wat rustige Foo Fightersnummers, naar stemmige indierock, ja zelfs naar psychedelica en krautrock.

Duidelijk verschil met ‘vroeger’; de liedjes van The Horse Company waren wellicht wat minder gelaagd, maar zijn anno 2012 hele fijne muziekpuzzels geworden. Anders gezegd: het duurt een paar draaibeurten voordat deze intelligente nummers zich in je brein hebben genesteld. Maar als dat gebeurt, dan blijkt dat ze stuk voor stuk te gekke bouwstenen zijn voor een album dat het maar zo zou kunnen schoppen tot vele eindejaarslijstjes. De band presenteert Calypso op donderdag 22 november in de Amsterdamse zaal Paradiso. Wees erbij, geef deze kostbare muziekparel een kans.

Tracks

Disc 1
1. Front Forming
2. Nearly Broke Your Heart
3. One Wheel
4. Random Hearts
5. Keep Coming Over
6. Older Speeder
7. Aeons
8. Young & Sweet
9. Calypso

nieuwsbrief