gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DARKSTAR

NEWS FROM NOWHERE

Label: WARP
Releasedatum: 01-02-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3035761
EAN: 0801061023218
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

We leerden Darkstar rond 2009 kennen als een producersduo (James Young en Aiden Whalley) dat middels 12inches op het Hyperdub-label een eigenzinnige invulling gaf aan dubstep en grime. Op hun eerste volledige album, North (2010), riepen de twee Londenaren de hulp in van zanger en songschrijver James Buttery en werden de muzikale grenzen verder opgerekt.

Op hun verse opvolger News From Nowhere (Warp) lijkt deze zoektocht geleid te hebben tot een definitief (band)geluid. Nog steeds zijn daar de elektronische ondersferen, maar van dance is geen enkele sprake meer. Je moet meer denken aan een kruidentheekransje met Animal Collective. Darkstar heeft haar eigen folktronische universum weten te scheppen. En samen met producer Richard Formby (oa Wild Beasts) hebben zij gezorgd voor een meeslepende kaleidoscopische plaat die je ver richting andere werelden laat wegdromen. Prijsnummer is wat mij betreft het fraaie A Day's Pay For A Day's Work Schitterend spul voor je hoofdtelefoon.

Tracks

Disc 1
1. Light Body Clock Starter
2. Timeaway
3. Armonica
4. -
5. A Day's Pay For A Day's Work
6. Young Heart's
Disc 2
1. Amplified Ease
2. You Don't Need A Weatherman
3. North View
4. Hold Me Down

nieuwsbrief