gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 10,00

MOVIE

LORE

Genre: Speelfilms
Releasedatum: 05-09-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3080403
EAN: 8717249480723
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Saskia Rosendahl
André Frid
Kai-Peter Malina
Mika Seidel
Nele Trebs
Regie: Cate Shortland


Voorjaar 1945, Hitler is dood, de geallieerden bezetten Duitsland. De ouders van de 14-jarige Lore worden gearresteerd vanwege hun oorlogsmisdaden (haar vader was bij de SS). Haar moeder geeft Lore nog snel instructies om naar hun oma in het noorden te gaan.

Samen met haar 4 jongere broertjes en zusjes moet zij door het verwoeste Duitsland te voet op zoek naar veiligheid. Tijdens deze barre tocht ontmoet zij Thomas. Zij ziet aan zijn papieren dat hij joods is. Om te overleven zal Lore haar vertrouwen moeten geven aan iemand die ze heeft geleerd te haten. Het antisemitisme is haar met de paplepel ingegoten. Ondanks de verwoestingen en het leed dat ze onderweg gezien heeft, is ze nog niet zover dat ze afstand kan nemen van de overtuiging van haar ouders. Ze wil niet door Thomas geholpen worden maar voelt zich tegelijk tot hem aangetrokken. Tegen de achtergrond van een wereld die in vlammen opgaat, ontdekt de jonge kwetsbare Lore de kracht van haar eigen gevoelens.

LORE is de verfilming van een short story uit het boek The Dark Room van Rachel Seiffert dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en werd door Australië ingezonden voor de Oscar® Beste Buitenlandse Film.(Cinemien)

nieuwsbrief