gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CHILD OF LOV

CHILD OF LOV

Genre: Dance
Label: DOMINO
Releasedatum: 03-05-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3083711
EAN: 0887832005713
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Lov staat voor Light, Oxygen and Voltage. Achter de naam schuilt Cole Williams, een blanke vijfentwintigjarige voormalig grafisch student, pendelend tussen steden en nu in Amsterdam.

Geboren in Brooklyn, met een Jamaicaanse moeder, in een rauwe wijk, kreeg hij al vroeg een mix van culturen mee.

Hij schijnt qua uiterlijk te lijken op Zlatan Ibrahimovic, maar spreek hem niet aan als Zlatan, beter is Child Of Lov of gewoon Cole.

Luisterde vroeg naar hiphop en soul en speelt en produceert zelf. Stevie Wonder is een voorbeeld voor hem. Werkte lange tijd alleen en meed de publiciteit, totdat Trey Reames van Gnarls Barkley hem ontdekte en hielp. Het album klinkt oprecht, moderne soul, elektronisch en organisch, opgenomen in de studio van Damon Albarn, die ook op het album te horen is.

Verder te horen zijn rapper Doom en Thundercat, bassist van Erykah Badu.

Volgens iemand klinkt het alsof Wu-tang Clan's RZA in de beroemde soul-studio Muscle Shoals opnam. Verder zijn er vergelijkingen met de muziek van d'Angelo, qua sfeer, en doet het ook wel denken aan Cee Lo Green. Ook Marvin Gaye en Otis Redding zijn niet ver weg.

Het geeft een idee waar dit album hoort, tussen hiphop en soul. Apart in ieder geval, dat iemand als deze Williams een album opneemt, dat je toch eerder in de bakken bij Urban zou moeten zoeken. Grenzen vervagen hier en dat is bijzonder.

Album van eigenzinnig talent.

Tracks

Disc 1
1. Call Me Up
2. Heal
3. One Day (Ft. Damon Albarn)
4. Living The Circle
5. Give Me
6. Go With The Wind
7. Owl (Feat. Doom)
8. Fly
9. Warrior
10. Give It To The People

nieuwsbrief