gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KLEIN, LEONORE

HENRI GAAT NAAR PARIJS

Releasedatum: 30-11--0001
Herkomst: NL
Item-nr: 3141255
EAN: 9789025754419
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Droom jij weleens van New York, Hong Kong of Moskou? Waar zou jij op de hele wereld het allerliefste willen wonen? Henri uit Henri gaat naar Parijs weet dat precies. Hij woont heel gelukkig met zijn ouders in een klein wit huisje, in een dorpje met 1 kerkje, 1 bus, vijf bomen en 1 eekhoorn. Dan leest hij een boek over wereldstad Parijs en besluit dat hij daar naar toe wil! En hij gaat… Het is een simpel verhaal maar wacht maar tot je de tekeningen ziet… Ze zijn gemaakt door Saul Bass, een beroemd Amerikaans grafisch ontwerper van logo’s en filmposters. Een grafisch ontwerper maakt strakke tekeningen waarbij de vorm heel belangrijk is. Dit boek komt uit 1962 en is het enige kinderboek dat hij gemaakt heeft. Het heeft dezelfde stijl als zijn andere werk: eenvoudige tekeningen vol kleur waarbij ook de vorm van de letters past. Een lief, klein verhaaltje dat er bijzonder mooi uitziet.

Samen met Mandy en de andere kinderen bekijk je de tekeningen goed en vergelijk je de stijl met die van de tekeningen van andere prentenboeken. Zou jij ook zo kunnen tekenen? Laat jouw droomstad zien in de grafische stijl van Saul Bass.
Door Redactie op 2013-10-17

nieuwsbrief