gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

KEVIN COSTNERS

PICK UP THE PARTS

Genre: Pop & Rock
Label: EXCELSIOR
Releasedatum: 27-06-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3267624
EAN: 8714374963817
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

The Kevin Costners is een sympathiek Nederlands bandje. Minstens zo sympathiek als de acteur waar ze naar vernoemd zijn. Minder leuk aspect aan die acteur? Hij maakt verschrikkelijke muziek.

Nee, wat dat betreft doen die Nederlandse muzikanten het veel beter. Hun prachtige debuut Come On In bijvoorbeeld kwam zo’n vijf jaar geleden uit. Even leek men tussendoor de handdoek in de ring te gooien, maar toch is de tweede plaat er gelukkig wel gekomen. Pick Up The Parts klinkt muzikaal gezien eenduidiger dan het debuut. De liedjes zijn coherenter, liggen meer in één lijn. Maar een paar ragfijne elementen is gebleven. Die heerlijk herkenbare stem van de liedjesschrijver Bouke Zoete bijvoorbeeld. Veelal gecombineerd met de achtergrondstem van mede-songwriter en gitarist Sjors van der Meulen. En de muziek? Soms hoor je Wings (I Need It You Know), maar een moment daarna doen composities denken aan de Kinks (Pretty Summer Scented Hideaway, Never Knew), Fleetwood Mac (Pick Up The Parts) of aan Supergrass (Shufti Kite, Helmets). In één zin een treffende omschrijving geven? Melancholisch, galmend en tevens stekelig en rocky. Zeer belangrijk? Ook na vijf jaar zijn de songs stuk voor stuk zeer goed. Misschien zelfs wel beter dan ooit. Daar zou het hobbybandje van de acteur waar deze sympathieke Nederlandse band naar vernoemd is, een voorbeeld aan moeten nemen.

Tracks

Disc 1
1. Pick Up The Parts
2. Helmets
3. What's This All About
4. Bigger But Better
5. I Need It, You Know
6. Lunatics
7. Never New
8. Shufti Kite
9. Pretty Summer Scented Hideaway
10. Pretty Life
11. So Rock 'n Roll

nieuwsbrief